Спелта.Всяко зрънце носи повече....
Зад "Перун" стои малък екип , воден от желанието и стремежа до трапезата на българина , да достига изцяло натурално отгледана в България пшеница , наречена в древноста и позната и до днес - Спелта ( Triticum spelta) ! Ценна суровина, която е високо оценена в страните от Централна и Западна Европа.Осъзнахме, че предизвикателството , да затворим процеса и създадем краен продукт от спелта , ще е много сериозна и отговорна задача .
От прибирането на реколтата , през лющенето на спелтата( зърното се прибира от полето със своята обвивка и се налага допълнително почистване) до меленето на брашното и произведените с него - макарони,кус-кус,солети, юфка - все действия, които са част от нашето ежедневие !
Благодарение на богатият си вкус и повечето витамини,минерали и фибри в продуктите ни, сме вече част от трапезата на много български семейства.Ежедневно работим за подобряване на качеството , опаковките и комуникацията с Вас - потребителите , които ни повярваха - за което искренно Благодарим !