Продукти :
- 3 яйца;
- 200 гр.(1 чаена чаша) кисело мляко;
- 1 чаена лъжичка сода бикарбонат;
- ½ чаена чаша слънчогледово олио;
- 200 гр.нарязан качествен мек салам (ползвах мортадела);
- 4 супени лъжици извара (по възможност фино пасирана);
- ситно нарязан копър на вкус ( аз сложих 2 чаени лъжички);
- 1 и ½ чаена чаша брашно от спелта;
- 1 чаена лъжичка бакпулвер;
- щипка сол;
- черен пипер на вкус.
Приготвяне :
Разбърквате с вилица трите яйца заедно с олиото. През това време слагате содата да шупне в млякото, след което добавяте към яйцата заедно със салама, изварата и копъра. Добавяте сухите съставки и обърквате до хомогенна смес. Разпределяте в подходящ съд за печене и слагате във фурна да се пече на 200 ° до златист загар. Обикновено слагам първо най-отдолу и след това допичам на средна решетка, но всяка фурна е различна.
** Изпълнението и рецептата са любезно предоставени от Bake Away ! Благодарим !