Този сайт използва бисквитки (Cookies). Ако продължите да използвате сайта приемаме, че сте съгласни с използването на бисквитки. Научете повече за тях и се запознайте с политиката ни за защита на личните Ви данни тук

Солен кекс с брашно от спелта, извара и копър

Солен кекс с брашно от спелта, извара и копър

Продукти :

- 3 яйца;

- 200 гр.(1 чаена чаша) кисело мляко;

- 1 чаена лъжичка сода бикарбонат;

-  ½ чаена чаша слънчогледово олио;

-  200 гр.нарязан качествен мек салам (ползвах мортадела);

-  4 супени лъжици извара (по възможност фино пасирана);

-  ситно нарязан копър на вкус ( аз сложих 2  чаени лъжички);

-  1 и ½ чаена чаша брашно от спелта;

-  1 чаена лъжичка бакпулвер;

-   щипка сол;

-  черен пипер на вкус.

Приготвяне : 

Разбърквате с вилица трите яйца заедно с олиото. През това време слагате содата да шупне в млякото, след което добавяте към яйцата заедно със салама, изварата и копъра. Добавяте сухите съставки и обърквате до хомогенна смес. Разпределяте в подходящ съд за печене и слагате във фурна да се пече на 200 ° до златист загар. Обикновено слагам първо най-отдолу и след това допичам на средна решетка, но всяка фурна е различна.


** Изпълнението и рецептата са любезно предоставени от Bake Away ! Благодарим !