Този сайт използва бисквитки (Cookies). Ако продължите да използвате сайта приемаме, че сте съгласни с използването на бисквитки. Научете повече за тях и се запознайте с политиката ни за защита на личните Ви данни тук

Пица ( блат от пшенично брашно и бяло от спелта )

Пица ( блат от пшенично брашно и бяло от спелта )

Знаете ли коя е тайната на вкусните пици? Качественото брашно, разбира се :) :)
Със съдействието на нашите приятели от Перун, приготвихме уникална пица 

Продукти:

  • 200 г брашно от спелта "Перун"
  • 50 г пшенично брашно "Перун*
  • 200 мл вода
  • 5 г суха мая
  • щипка сол
  • зехтин
  • чери домати 
  • 1 чаша натурален доматен сос
  • Рукола
  • гъбки
  • моцарела

Порции : 

  •   за двама души :) 

 

Време за приготвяне :

  •  15-20 мин за тестото ;
  •  60 мин втасване на тестото ,
  • 15 мин за изпичане

Начин на приготвяне:
Добавете водата към сухата мая + чаена лъжичка брашно. Разбъркайте добре, оставете за около 10 минути. В отделна купа смесете брашно и щипка сол. Когато маята се издигне, добавете я в брашното. Добавете зехтина и разбъркайте всичко, докато тестото стане гладко и еластично. Оставете за около 1 час.
Размесете тестото и го разделете на 2 части, разточете добре.
Покрийте тава с хартия за печене. Намажете пиците с доматен сос, поръсете с моцарела, чери домати и гъбки.
Поставете пицата в предварително загрята фурна и я печете за около 15 минути. Завършете с рукола.
Да ви е сладко ........... :)

* рецептата и снимките са предоставени с любезното съдействие на Малко калории с много любов