Знаете ли коя е тайната на вкусните пици? Качественото брашно, разбира се :) :)
Със съдействието на нашите приятели от Перун, приготвихме уникална пица
Продукти:
Порции :
Време за приготвяне :
Начин на приготвяне:
Добавете водата към сухата мая + чаена лъжичка брашно. Разбъркайте добре, оставете за около 10 минути. В отделна купа смесете брашно и щипка сол. Когато маята се издигне, добавете я в брашното. Добавете зехтина и разбъркайте всичко, докато тестото стане гладко и еластично. Оставете за около 1 час.
Размесете тестото и го разделете на 2 части, разточете добре.
Покрийте тава с хартия за печене. Намажете пиците с доматен сос, поръсете с моцарела, чери домати и гъбки.
Поставете пицата в предварително загрята фурна и я печете за около 15 минути. Завършете с рукола.
Да ви е сладко ........... :)
* рецептата и снимките са предоставени с любезното съдействие на Малко калории с много любов