Пица ( блат от пшенично брашно и бяло от спелта )
Знаете ли коя е тайната на вкусните пици? Качественото брашно, разбира се :) :)
Със съдействието на нашите приятели от Перун, приготвихме уникална пица
Продукти:
- 200 г брашно от спелта "Перун"
- 50 г пшенично брашно "Перун*
- 200 мл вода
- 5 г суха мая
- щипка сол
- зехтин
- чери домати
- 1 чаша натурален доматен сос
- Рукола
- гъбки
- моцарела
Порции :
- за двама души :)
Време за приготвяне :
- 15-20 мин за тестото ;
- 60 мин втасване на тестото ,
- 15 мин за изпичане
Начин на приготвяне:
Добавете водата към сухата мая + чаена лъжичка брашно. Разбъркайте добре, оставете за около 10 минути. В отделна купа смесете брашно и щипка сол. Когато маята се издигне, добавете я в брашното. Добавете зехтина и разбъркайте всичко, докато тестото стане гладко и еластично. Оставете за около 1 час.
Размесете тестото и го разделете на 2 части, разточете добре.
Покрийте тава с хартия за печене. Намажете пиците с доматен сос, поръсете с моцарела, чери домати и гъбки.
Поставете пицата в предварително загрята фурна и я печете за около 15 минути. Завършете с рукола.
Да ви е сладко ........... :)
* рецептата и снимките са предоставени с любезното съдействие на Малко калории с много любов