Този сайт използва бисквитки (Cookies). Ако продължите да използвате сайта приемаме, че сте съгласни с използването на бисквитки. Научете повече за тях и се запознайте с политиката ни за защита на личните Ви данни тук

Масленки с розмарин

Масленки с розмарин

facebook thumb

Масленки с розмарин *

Продукти:

  • 230 гр пълнозърнесто пшенично брашно @perunfood
  • Щипка морска сол 
  • 150гр масло на стайна температура
  • Листата на 1 малък стрък розмарин, ситно накълцани 
  • 80 гр кокосова захар + щипка бяла захар за поръсване

Рецептата:
1. Загряваме фурната на 150 градуса с вентилатор. Намасляваме плитка тава за печене.
2. Пресяваме брашното и солта в голяма купа, сипваме захарта и разбъркваме. Добавяме маслото и го претриваме с останалите съставки на фини трохи. Прибавяме накълцания розмарин и месим тестото с топли ръце, докато стане гладко и без пукнатини.
3. Разрязваме тестото на две и разточваме половината върху леко набрашнен плот на квадрат със страна около 12 см и дебелина 1 см. Нарязваме квадрата на ленти по 2 см, а всяка лента разрязваме по средата, за да се получат 12 правоъгълни масленки. Моите естествено никога не стават перфектни, но то какво ли в живота става перфектно?! Набождаме ги с вилица и ги прехвърляме в тавата. По същия начин действаме и с останалото тесто, за да получим някъде около 2024 масленки в зависимост от желаната форма.
4. Печем масленките около 30 минути, докато леко бухнат и станат златисти.
5. Изваждаме ги от фурната и ги поръсваме докато са горещи с малко захар ( по желание), след което ги оставяме да изстинат напълно в тавата.
Гответе вкусно!

* Рецептата и снимките са  предоставени с любезното съдействие на Dari's Kitchen  - Сърдечна благодарност!