Този сайт използва бисквитки (Cookies). Ако продължите да използвате сайта приемаме, че сте съгласни с използването на бисквитки. Научете повече за тях и се запознайте с политиката ни за защита на личните Ви данни тук

Мъфини с брашно от спелта ,банани и овесени ядки(флейкс от спелта)

Мъфини с брашно от спелта ,банани и овесени ядки(флейкс от спелта)

facebook thumb

Ето една рецепта за мъфини с овесени ядки и банан, която обаче е подходяща за всички, които се опитват да се хранят здравословно, но не могат да се лишат от сладките удоволствия. Съчетанието на кафява захар, овесени ядки и пълнозърнесто брашно със сигурност ще отговори на всички изисквания на здравословното хранене. Два пълнозърнести мъфина в чантата и сте готови със следобедната здравословна закуска!

Продукти : 

  • овесени( спелтени) ядки-1 чаена чаша
  • брашно от спелта- 1 чаена чаша
  • банан- 2 броя
  • захар- 1 чаена чаша
  • краве масло- 1/2 чаена чаша
  • яйца- 2 броя
  • сурови ядки- 1/2 чаена чаша
  • сол- 1/2 кафена лъжица
  • лимонов сок- 1 кафена лъжица
  • бакпулвер- 1 чаена лъжица

Време :

  • подготвяне на сместа : 15-20 мин.
  • изпичане - 20 мин в предварително загр.фурна на 200 градуса

Приготвяне : 

Извадете яйцата от хладилника, те трябва да са на стайна температура. Разтопявате маслото, след което го разбивате с яйцата и захарта. Добавяте и смачканите банани и лимоновия сок.
Пресявате брашното и бакпулвера със сито, добавяте овесените ядки и солта.
Изсипвате сместа с брашното, към тази със смачканите банани, като накрая добавяте и натрошените ядки.
Изсипвате сместа във формата за мъфини, като във всяко гнездо на формата слагате по една хартиена кошничка. Пълните хартиените кошнички на ¾ , а не догоре, за да не прелеят кексчетата при печене и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна. Скоро кухнята се изпълва с прекрасен аромат на банан и след 20 минути банановите кексчета са готови!

*рецептата е предоставена с любезното съдействие на нашите приятели от Спелта Фуудс