Ето една рецепта за мъфини с овесени ядки и банан, която обаче е подходяща за всички, които се опитват да се хранят здравословно, но не могат да се лишат от сладките удоволствия. Съчетанието на кафява захар, овесени ядки и пълнозърнесто брашно със сигурност ще отговори на всички изисквания на здравословното хранене. Два пълнозърнести мъфина в чантата и сте готови със следобедната здравословна закуска!
Продукти :
Време :
Приготвяне :
Извадете яйцата от хладилника, те трябва да са на стайна температура. Разтопявате маслото, след което го разбивате с яйцата и захарта. Добавяте и смачканите банани и лимоновия сок.
Пресявате брашното и бакпулвера със сито, добавяте овесените ядки и солта.
Изсипвате сместа с брашното, към тази със смачканите банани, като накрая добавяте и натрошените ядки.
Изсипвате сместа във формата за мъфини, като във всяко гнездо на формата слагате по една хартиена кошничка. Пълните хартиените кошнички на ¾ , а не догоре, за да не прелеят кексчетата при печене и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна. Скоро кухнята се изпълва с прекрасен аромат на банан и след 20 минути банановите кексчета са готови!
*рецептата е предоставена с любезното съдействие на нашите приятели от Спелта Фуудс