Този сайт използва бисквитки (Cookies). Ако продължите да използвате сайта приемаме, че сте съгласни с използването на бисквитки. Научете повече за тях и се запознайте с политиката ни за защита на личните Ви данни тук

Кус-кус от спелта с печена тиква и сирене

Кус-кус от спелта с печена тиква и сирене

facebook thumb

Кус-кус от спелта с печена тиква и сирене

Продукти:

  • 200 гр тиква 
  • Няколко с.л. зехтин
  • 100гр сирене 
  • 150гр кус кус от спелта на @perunfood
  • 1 с.л. кимион
  • 2 с.л. мащерка
  • Сол на вкус 

Рецептата:


1. Почистваме и нарязваме тиквата на средни по големина парчета. Омесваме с кимиона и мащерката. Добавяме зехтина и солта. Печем в загрята фурна на 180градуса за около час.

2. Сваряваме кус-кусът. Ако остане вода я отцеждаме. Режем изпечената тиква на по-малки парченца и я разбъркваме с кус-кусът. Поръсваме с натрошено сирене, още малко зехтин и сол. По желание можем да поръсим с ядки или сусамово семе.
Гответе вкусно! 

 

* Рецептата и снимките са  предоставени с любезното съдействие на Dari's Kitchen  - Сърдечна благодарност!