Този сайт използва бисквитки (Cookies). Ако продължите да използвате сайта приемаме, че сте съгласни с използването на бисквитки. Научете повече за тях и се запознайте с политиката ни за защита на личните Ви данни тук

Крекери с брашно от спелта и сушени домати

Крекери с брашно от спелта и сушени домати

facebook thumb

Продукти

  • 2 1/2 чаени чаши брашно от спелта
  • 1 чаена чаша овесени ядки
  • 1 чаена чаша студена вода
  • 15бр сушени домати
  • 1 чаена лъжица бакпулвер
  • 3 чаени лъжици сол
  • 1 чаена лъжица захар
  • 4 супени лъжици зехтин
  • 2 супени лъжици сусам

Порции

  • 10 порции

Време

  • приготвяне 10 минути
  • за втасване 30
  • изпичане 30

Приготвяне

В купа разбърквате всички сухи съставки - пълнозърнесто брашно от спелта Перун, сол, захар, овесени ядки. След това добавете водата, зехтина и сушените домати нарязани наситно и замесете тесто. След като тестото е замесено го намажете с мазнина, покрийте го с опаковъчно фолио и го оставете за почине за около 30-40 минути.

 

След 30-40 минути поставетена кухненския плот хартия за печене, поръсете я с брашно и върху нея разточете ½ от тестото на тънък кора. Поръсете със сусама и отново разточете леко с точилката, за да залепнат семенцата сусам по-добре. С остър нож направете разрези. Имайте предвид, че тъй като тестото е много лепкаво, не може да се разреже добре, целта на правенето на разрезите е само да се фиксират линиите, където ще се начупят крекерите, след като се изпечат.

 

Печете пълнозърнестите крекери със спелта в предварително загрята на 160 градуса фурна за около 30 минути докато се изпекат добре. След като крекерите за изпечени и изстинали ги начупете.

 

 

Вижте още рецепти със спелта в блога на Супичка!