Продукти :
- 2 яйца;
- 1 кофичка кисело мляко (400 гр.)
- 1 кофичка вода (400 гр.) ;
- щипка сол;
- 2 чаени лъжички захар;
- 1 пакетче суха мая.
- брашно от спелта около 450 гр., колкото поеме до получаване на консистенция малко по-гъста от тази на боза
- краве масло за намазване
Порции:
Рецептата за около 12-15 броя:
Време :
За приготвяне на сместа - 10-15 минути *
* хубаво е да престои сместа поне 30 минути
Приготвяне :
Разбивате яйцата заедно със захарта и солта. Киселото мляко се разбива още в кофичката , добавя се към яйцата, както и водата. В отделен съд пресявате брашното и добавяте маята. Омесвате сухите съставки към останалите и обърквате до хомогенна смес. Печете на средна степен на котлона в подходящ тиган - от двете страни. Върху всяка катма слагате малко масло, редите една върху друга и захлупвате.
Гарнирате с каквото си пожелаете.
** Изпълнението и рецептата са любезно предоставени от Bake Away ! Благодарим !