Този сайт използва бисквитки (Cookies). Ако продължите да използвате сайта приемаме, че сте съгласни с използването на бисквитки. Научете повече за тях и се запознайте с политиката ни за защита на личните Ви данни тук

Катми с брашно от спелта

Катми с брашно от спелта

facebook thumb

Продукти :

-  2 яйца;

-  1 кофичка кисело мляко (400 гр.)

-  1 кофичка вода (400 гр.) ;

-  щипка сол;

-  2 чаени лъжички захар;

-  1 пакетче суха мая.

-  брашно от спелта около 450 гр., колкото поеме до получаване на консистенция малко по-гъста от тази на боза

-  краве масло за намазване

Порции:

Рецептата за около 12-15 броя:

Време :    

За приготвяне на сместа - 10-15 минути *

* хубаво е да престои сместа поне 30 минути

Приготвяне :

Разбивате  яйцата заедно със захарта и солта. Киселото мляко  се разбива още в кофичката , добавя се към яйцата, както и водата. В отделен съд пресявате брашното и добавяте маята. Омесвате сухите съставки към останалите и обърквате до хомогенна смес. Печете на средна степен на  котлона  в подходящ тиган -  от двете страни. Върху всяка катма слагате малко масло, редите една върху друга и захлупвате.
Гарнирате с каквото си пожелаете.

** Изпълнението и рецептата са любезно предоставени от Bake Away ! Благодарим !