Този сайт използва бисквитки (Cookies). Ако продължите да използвате сайта приемаме, че сте съгласни с използването на бисквитки. Научете повече за тях и се запознайте с политиката ни за защита на личните Ви данни тук

Вашата кошница
Завърши поръчката
Кантучини със сушени плодове

Кантучини със сушени плодове

facebook thumb

Кантучини със сушени плодове (и брашно от спелта) *

Продукти:

  • 35 грама микс от сушено френско грозде, стафиди и цитрусови корички 
  • 20 грама годжи бери
  • 30 грама сушена кайсия без костилка 
  • 35 грама насипна сушена натурална кайсия без костилка 
  • 30 грама сушени сливи без костилка 
  • 60 грама кралски фурми Medjool
  • 2-3 супени лъжици сироп от фурми
  • 60 грама тиквено семе, сурово
  • 25 грама лешници, сурови
  • 25 грама бадеми, сурови
  • 20 грама филирани бадеми
  • 220 грама брашно от спелта
  • 390 грама прясно краве мляко 
  • 1/2 чаена лъжичка сода бикарбонат
  • 1/2 чаена лъжичка цейлонска канела 

Приготвяне: 

 

Нарежете сушените плодове на малки парченца.

Сложете ги в дълбока купа заедно със семената и ядките. 

Разбъркайте добре и добавете брашното, содата и канелата.

Разтворете сиропа от фурми в млякото и го добавете към останалите продукти.

Тестото се получава като смес за палачинки - не е гъсто като тесто за кекс. 

Разбъркайте добре и изсипете сместа във форма за терин.

А използвах силиконова форма за терин и не съм ползвала хартия за печене, но ако вие използвате метална форма е добре да сложите хартия за печене или да намажете с краве масло формичката преди да изсипете сместа.

Печете на средно ниво в загрята на 175 градуса фурна за около 40 минути. 

След това извадете формата от фурната и оставете да изстине напълно. 

Овийте в стреч фолио и сложете във фризера за един час, за да стегне. 

След това разрежете на равни и тънки филийки. 

Подредете филийките (кантучините) в тава, която предварително сте покрили с хартия за печене. 

Аз използвах голямата тава на фурната и кантучините се събраха точно за изпичането им заедно, а не по отделно.

Печете на 160 градуса за 25-30 минути. 

Извадете тавата от фурната и оставете кантучините да изстинат напълно. 

Прехвърлете ги в плътно затваряща се кутия или буркан.

Приятен апетит!

*автор на  рецептата и снимката е  Габриела Цулин . С благодарност за интересната рецепта.

** препратка към сайта на Габриела Цулин с оригиналната рецепта .