Този сайт използва бисквитки (Cookies). Ако продължите да използвате сайта приемаме, че сте съгласни с използването на бисквитки. Научете повече за тях и се запознайте с политиката ни за защита на личните Ви данни тук

Кантучини със сушени плодове

Кантучини със сушени плодове

facebook thumb

Кантучини със сушени плодове (и брашно от спелта) *

Продукти:

  • 35 грама микс от сушено френско грозде, стафиди и цитрусови корички 
  • 20 грама годжи бери
  • 30 грама сушена кайсия без костилка 
  • 35 грама насипна сушена натурална кайсия без костилка 
  • 30 грама сушени сливи без костилка 
  • 60 грама кралски фурми Medjool
  • 2-3 супени лъжици сироп от фурми
  • 60 грама тиквено семе, сурово
  • 25 грама лешници, сурови
  • 25 грама бадеми, сурови
  • 20 грама филирани бадеми
  • 220 грама брашно от спелта
  • 390 грама прясно краве мляко 
  • 1/2 чаена лъжичка сода бикарбонат
  • 1/2 чаена лъжичка цейлонска канела 

Приготвяне: 

 

Нарежете сушените плодове на малки парченца.

Сложете ги в дълбока купа заедно със семената и ядките. 

Разбъркайте добре и добавете брашното, содата и канелата.

Разтворете сиропа от фурми в млякото и го добавете към останалите продукти.

Тестото се получава като смес за палачинки - не е гъсто като тесто за кекс. 

Разбъркайте добре и изсипете сместа във форма за терин.

А използвах силиконова форма за терин и не съм ползвала хартия за печене, но ако вие използвате метална форма е добре да сложите хартия за печене или да намажете с краве масло формичката преди да изсипете сместа.

Печете на средно ниво в загрята на 175 градуса фурна за около 40 минути. 

След това извадете формата от фурната и оставете да изстине напълно. 

Овийте в стреч фолио и сложете във фризера за един час, за да стегне. 

След това разрежете на равни и тънки филийки. 

Подредете филийките (кантучините) в тава, която предварително сте покрили с хартия за печене. 

Аз използвах голямата тава на фурната и кантучините се събраха точно за изпичането им заедно, а не по отделно.

Печете на 160 градуса за 25-30 минути. 

Извадете тавата от фурната и оставете кантучините да изстинат напълно. 

Прехвърлете ги в плътно затваряща се кутия или буркан.

Приятен апетит!

*автор на  рецептата и снимката е  Габриела Цулин . С благодарност за интересната рецепта.

** препратка към сайта на Габриела Цулин с оригиналната рецепта .