Кантучини със сушени плодове (и брашно от спелта) *
Продукти:
Приготвяне:
Нарежете сушените плодове на малки парченца.
Сложете ги в дълбока купа заедно със семената и ядките.
Разбъркайте добре и добавете брашното, содата и канелата.
Разтворете сиропа от фурми в млякото и го добавете към останалите продукти.
Тестото се получава като смес за палачинки - не е гъсто като тесто за кекс.
Разбъркайте добре и изсипете сместа във форма за терин.
А използвах силиконова форма за терин и не съм ползвала хартия за печене, но ако вие използвате метална форма е добре да сложите хартия за печене или да намажете с краве масло формичката преди да изсипете сместа.
Печете на средно ниво в загрята на 175 градуса фурна за около 40 минути.
След това извадете формата от фурната и оставете да изстине напълно.
Овийте в стреч фолио и сложете във фризера за един час, за да стегне.
След това разрежете на равни и тънки филийки.
Подредете филийките (кантучините) в тава, която предварително сте покрили с хартия за печене.
Аз използвах голямата тава на фурната и кантучините се събраха точно за изпичането им заедно, а не по отделно.
Печете на 160 градуса за 25-30 минути.
Извадете тавата от фурната и оставете кантучините да изстинат напълно.
Прехвърлете ги в плътно затваряща се кутия или буркан.
Приятен апетит!
*автор на рецептата и снимката е Габриела Цулин . С благодарност за интересната рецепта.
** препратка към сайта на Габриела Цулин с оригиналната рецепта .