Този сайт използва бисквитки (Cookies). Ако продължите да използвате сайта приемаме, че сте съгласни с използването на бисквитки. Научете повече за тях и се запознайте с политиката ни за защита на личните Ви данни тук

Хрупкави домашни гризинки със сиренце и маслинки

Хрупкави домашни гризинки със сиренце и маслинки

Продукти :

-около две шепи бяло или пълнозърнесто брашно от спелта или лимец "Перун"
-1/2 ч.л. сода
-маслинки
-сирене
- сух босилек или мащерка
-зехтин

Порции : 
 -  14 броя

Приготвяне :

Пресявате брашното, добавяте содата, нарязани на ситно маслинки, наронено сиренце и сухия босилек или мащерката. Може по малко от двете. Добавяте малко вода, за да стане на тесто. Не е необходимо да се меси дълго. После разточвате, може да разстелете тестото и с ръка, но да е тънко, за да станат хрупкави. Нарязвате го и слагате във фурната на 200 C° за около 20 минутки докато стане златисто. Изваждате и намазвате със зехтин. Да ви е сладко!

Добър апетит!

*рецептата е предоставена с любезното съдействие на нашите приятели от Спелта Фуудс ! Сърдечна благодарност