Продукти :
-около две шепи бяло или пълнозърнесто брашно от спелта или лимец "Перун"
-1/2 ч.л. сода
-маслинки
-сирене
- сух босилек или мащерка
-зехтин
Порции :
- 14 броя
Приготвяне :
Пресявате брашното, добавяте содата, нарязани на ситно маслинки, наронено сиренце и сухия босилек или мащерката. Може по малко от двете. Добавяте малко вода, за да стане на тесто. Не е необходимо да се меси дълго. После разточвате, може да разстелете тестото и с ръка, но да е тънко, за да станат хрупкави. Нарязвате го и слагате във фурната на 200 C° за около 20 минутки докато стане златисто. Изваждате и намазвате със зехтин. Да ви е сладко!
Добър апетит!
*рецептата е предоставена с любезното съдействие на нашите приятели от Спелта Фуудс ! Сърдечна благодарност