Продукти:
- 350 мл вода ;
- 250 гр пълнозърнесто брашно от спелта ;
- 250 гр бяло брашно от спелта ;
- 1 супена лъжица сол ( непълна) ;
- 3-4 супени лъжици олио ;
- половин чаена лъжица оцет ;
- 2 супени лъжици захар ;
- 1 чаена лъжица суха мая ;
- семена ( маково,сусам и ленено ) за поръсване
Порции :
Време :
- 350 мин ( според програмата на Вашата хлебопекарна за хляб с пълнозърнесто брашно )
Или друг практичен съвет ;
- използвате програмата за "тесто"* на Вашата хлебопекарна и след приключване на процеса ( 90 мин ) , оставяте да втаса , както си е в уреда и включете на програма " изпичане"* - за 60 мин
*цитираните програми са на различни позиции при различните модели хлебопекарни
Начин на приготвяне :
В процес на актуализация на информацията ................