Този сайт използва бисквитки (Cookies). Ако продължите да използвате сайта приемаме, че сте съгласни с използването на бисквитки. Научете повече за тях и се запознайте с политиката ни за защита на личните Ви данни тук

Хляб с пълнозърнесто брашно от спелта - за хлебопекарна

Хляб с пълнозърнесто брашно от спелта - за хлебопекарна

Продукти:

  • 350 мл вода ;
  • 250 гр  пълнозърнесто брашно от спелта ;
  • 250 гр  бяло брашно от спелта ;
  • 1 супена лъжица сол ( непълна) ;
  • 3-4 супени лъжици олио ;
  • половин чаена лъжица оцет ;
  • 2 супени лъжици захар ;
  • 1 чаена лъжица суха мая ;
  • семена ( маково,сусам и ленено ) за поръсване

Порции :

  • 1 хляб - 10-15 филии ;

Време :

  • 350 мин ( според програмата на Вашата хлебопекарна за хляб с пълнозърнесто брашно  )

Или друг практичен съвет ;

  • използвате програмата за "тесто"* на Вашата хлебопекарна и след приключване на процеса ( 90 мин ) , оставяте да втаса , както си е в уреда и включете на програма " изпичане"* - за 60 мин 

*цитираните програми са на различни позиции при различните модели хлебопекарни

Начин на приготвяне : 

В процес на актуализация на информацията ................wink