Домашен хляб със семена
Продукти:
- 300гр.брашно от спелта "Перун"
- 100гр.пълнозърнесто пшенично брашно "Перун"
- 200 гр. кашкавал
- 400гр. кисело мляко
- 1ч.л.сода
- 3 яйца
- Самардала
- Чиа
- Семки (тиквени, слънчогледови)
Порции:
- 15 филии- примерно :)
Време за приготвяне:
- приготвяне на тестото - 15-20 мин ;
- изпичане - 45 мин на 180 градуса ;
Приготвяне :
Разбийте яйцата . Смесете содата и киселото мляко и изчакайте 2-3 минутки. Добавете сместа към яйцата. Пресейте брашното. Бавно го прибавете към другите продукти, като разбървате. Трябва да се получи смес с консистенция за кекс. Време е да прибавите настъргания кашкавал , подправките и семките.
Отгоре също може да поръсите с кашкавал и чиа. Печете здравословния хляб на 180 градуса за около 45 минути.
Да ви е сладко
*кадъра и рецептата са предоставени с любезното съдействие на Малко калории с много любов