Този сайт използва бисквитки (Cookies). Ако продължите да използвате сайта приемаме, че сте съгласни с използването на бисквитки. Научете повече за тях и се запознайте с политиката ни за защита на личните Ви данни тук

Домашен хляб със семена

Домашен хляб със семена

Продукти:

  • 300гр.брашно от спелта "Перун"
  • 100гр.пълнозърнесто пшенично брашно "Перун"
  • 200 гр. кашкавал 
  • 400гр. кисело мляко
  • 1ч.л.сода
  • 3 яйца 
  • Самардала
  • Чиа
  • Семки (тиквени, слънчогледови)

Порции:

  • 15 филии- примерно :)

Време за приготвяне:

  • приготвяне на тестото - 15-20 мин ;
  • изпичане - 45 мин на 180 градуса ;

Приготвяне : 

Разбийте яйцата . Смесете содата и киселото мляко и изчакайте 2-3 минутки. Добавете сместа към яйцата. Пресейте брашното. Бавно го прибавете към другите продукти, като разбървате. Трябва да се получи смес с консистенция за кекс. Време е да прибавите настъргания кашкавал , подправките и семките. 
Отгоре също може да поръсите с кашкавал и чиа. Печете здравословния хляб на 180 градуса за около 45 минути.
Да ви е сладко

*кадъра и рецептата са предоставени с любезното съдействие на Малко калории с много любов