Този сайт използва бисквитки (Cookies). Ако продължите да използвате сайта приемаме, че сте съгласни с използването на бисквитки. Научете повече за тях и се запознайте с политиката ни за защита на личните Ви данни тук

Черешов пай ( с брашно от спелта )

Черешов пай ( с брашно от спелта )

facebook thumb

Продукти:

  • черешки - 200 грама 
  • брашно от Спелта на Перун - 100 грама 
  • яйца - 2 разбити 
  • мед - 2-3 лъжици 
  • прясно мляко - 120мл 
  • краве масло - 50 грама 

Порции:

  • 10 - 12 парчета , според големината им и апетита на хапващите :) 

Време за приготвяне:

  • приготвяне на сместа - 15-20 мин ;
  • изпичане - 30 мин на 180 градуса ;

Приготвяне : 

В сезона на черешите няма как да не предложим това изкушение ....
То се приготвя лесно и е здравословно, защото сме използвали само качествени продукти!!!
Ето как : 
200 грама черешки, които нарязваме на две, махаме костилките и подреждаме в малка кръгла и дълбока тавичка . 

Приготвяне на сместа : 

Към брашното  от Спелта(  на Перун, което е вкусно и качествено ) прибавяме 2 разбити яйца,
 добавяме 2-3 лъжици мед, прясното мляко,и кравето масло.
 Разбиваме до получаване на гладка смес и сипваме в тавичката. Печем за около 30 минути (зависи от фурната) на 180 градуса.
Да ви е сладко :)

*кадъра и рецептата са предоставени с любезното съдействие на Малко калории с много любов