Черешов пай ( с брашно от спелта )


Продукти:
- черешки - 200 грама
- брашно от Спелта на Перун - 100 грама
- яйца - 2 разбити
- мед - 2-3 лъжици
- прясно мляко - 120мл
- краве масло - 50 грама
Порции:
- 10 - 12 парчета , според големината им и апетита на хапващите :)
Време за приготвяне:
- приготвяне на сместа - 15-20 мин ;
- изпичане - 30 мин на 180 градуса ;
Приготвяне :
В сезона на черешите няма как да не предложим това изкушение ....
То се приготвя лесно и е здравословно, защото сме използвали само качествени продукти!!!
Ето как :
200 грама черешки, които нарязваме на две, махаме костилките и подреждаме в малка кръгла и дълбока тавичка .
Приготвяне на сместа :
Към брашното от Спелта( на Перун, което е вкусно и качествено ) прибавяме 2 разбити яйца,
добавяме 2-3 лъжици мед, прясното мляко,и кравето масло.
Разбиваме до получаване на гладка смес и сипваме в тавичката. Печем за около 30 минути (зависи от фурната) на 180 градуса.
Да ви е сладко :)
*кадъра и рецептата са предоставени с любезното съдействие на Малко калории с много любов