Този сайт използва бисквитки (Cookies). Ако продължите да използвате сайта приемаме, че сте съгласни с използването на бисквитки. Научете повече за тях и се запознайте с политиката ни за защита на личните Ви данни тук

Баница с ръчно точени кори и плънка от телешка кайма

Баница с ръчно точени кори и плънка от телешка кайма

facebook thumb

Баница с ръчно точени кори и плънка от телешка кайма

Продукти:

за тестото:

 

  • 400 грама бяло пшенично брашно PERUN 
  • 300 милилитра топла вода 
  • 15 милилитра ябълков оцет
  • 30 милилитра зехтин екстра върджин
  • 15 грама келтска сол 

за плънката:

  • 3 яйца 
  • 250 грама телешка кайма 
  • 200 грама краве кашкавал
  • 10 грама келтска сол
  • 1/2 чаена лъжичка черен пипер
  • 1/2 чаена лъжичка кимион 

Приготвяне:

Пресейте брашното в дълбока купа. Добавете останалите продукти за тестото и замесете меко тесто. Покрийте го със стреч фолио и оставете тестото да си почине за половин час. 

След това разделете тестото на 5-6 еднакви по големина топки и ги разточете на тънко - като лист хартия. 

Всеки един лист изпечете в предварително загрята на 200 градуса фурна. 

Трябва да изглеждат ето така след изпичане:

 

След това пригответе плънката като сложите в купа продуктите и ги разбъркате добре до хомогенизиране. 

Намажете тава с диаметър 26 сантиметра с мазнина. 

Сложете една кора. Напръскайте с вода с малко зехтин в нея. 

Аз сложих в купичка 200 милилитра топла вода с две супени лъжици зехтин. 

Отгоре поставете плънка, след това отново кора, която сте напръскали с вода, плънка и т.н. докато корите и плънката свършат. 

Завършете с кора, която сте напръскали с вода с мазнина.

Отгоре полейте с тънка струйка зехтин.

Печете на 180 градуса за 20-25 минути.

След изпичане извадете тавата от фурната и покрийте с хавлиена кърпа до пълното изстиване. 

Приятен апетит!

* рецептата е предоставена с любезното съдействие на Габриела Цулин

** www.gabrielatsulin.com